index
Toate Articolele
Personal (108)
Eseuri (69)
Opinii (8)
Reportaje (75)
Locuri (135)
Praga - Zile de Argint in Orasul de Aur
© Matei Domnita     2008-07-23 Categoria: Articole \ Toate

Praga este capitala Cehiei şi cel mai cunoscut oraş turistic din Europa centrală.
Datorită locaţiei, foarte apropiate de Germania, Praga este un oraş foarte bine dezvoltat şi probabil unul din cele mai bine dezvoltate oraşe diin Europa Centrală şi de Est.

Am vizitat acest oraş în septembrie anul trecut împreună cu Gelu Lupaş şi cu prietena mea, Lucia. Chiar dacă eram oarecum în extrasezon, oraşul era foarte aglomerat şi plin de turişti. Practic, în Praga nu există extrasezon. Acest oraş are ceva de arătat în orice anotimp.

Oraşul are diferite supranume primite probabil datorită frumuseţii lui, afluxului de turişti sau unor caracteristici inedite: "Oraşul de Aur", "Mama oraşelor", "Oraşul celor 1000 de clopotniţe"....

Destul cu descrierea oraşului, nu am talente de ghid turistic. Trecem la poze. Pentru început pozele color oferite de Gelu Lupaş.

Tramvaiele din Praga, mijlocul de transport cel mai folosit:

Pozor tramvaj! (Atenţie tramvai!)


Viaţa în Praga. Cea de turist, şi nu numai:Şi obiectele pe care le vedeam în fiecare zi pe stradă.

Catedrala din Castel. Castelul Praga este cel mai mare castel medieval din lume şi apare în cartea recordurilor.


Destulă culoare pe azi. Chiar dacă nu v-am obişnuit aşa, pozele mele sunt doar monocrome. Şi cu activităţi care pot fi urmărite zilnic în Praga.

Praga e oraşul în care să te pierzi. În care te simţi bine şi la ora 6 dimineaţa, la răsărit, şi la ora 2 noaptea. Oraşul în care ai ce face oricând, şi în care ai nevoie de cel puţin o săptămână ca să vezi tot ce e interesant de văzut.

Podul Carol (Charles Bridge). Se spune ca a fost construit în a 9-a zi as celei de a şaptea luni a anului 1357, începând cu ora 5:31. Asta pentru ca data construcţiei podului să rămână în istorie clară : 1357+9+7+5+31Pe acest pod se strâng diverşi artişti care desenează, pictează, vând poze....cântă...sau fac orice altceva


O poză la coborârea din castel, într-o seară.Şi câteva poze din oraşul nou, din centru. Cu localnici, în general.


Una din cele mai interesante chestii din Praga: această terasă de pe malul Vltavei, care avea semafor pe scara pe care nu încăpeau două persoane în paralel:Bicicleta. Sau cel puţin aşa susţine proprietarul.Kafka museum and restaurant:NewYorkerŞi încă un lucru pe care nu puteam să îl las deoparte: "The Experienced Guide". Tipul ăsta era tot timpul lângă primărie cu afişul ăla deasupra capului. vreo 5 zile la rând, cât am fost noi prin Praga.Cam asta a fost. La cerere revin cu pozele de turist obosit, cu obiectivele turistice din oraş. Am şi din alea multe, şi interesante.
Dar recomand oricui să viziteze oraşul. După părerea mea, e cel mai frumos oraş din Europa. Mai am pe lista "to_do": Londra, Paris, Cracovia si Bruges, dar am văzut zeci de oraşe mari şi Praga e de departe cel mai frumos până acum.© Matei Domnita     2008-07-23
Toate drepturile asupra articolului apartin autorului. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a ilustratiilor din aceasta pagina este posibila numai cu acordul prealabil scris al autorului. Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.
Vizionari 8345
Autor Vizualizeaza profil
Articole ale acestui autor Afiseaza
Galeria de imagini a acestui autor Afiseaza
Evalueaza articolul Lasa un comentariu
Ultimele Articole
Anul cometei?...
Alb-negru la patrat...
Naveta...
Reborn...
Viata la tara intr-o alta t...
Ultimele Tutoriale
"G" ! it is a Canon !...
Exponometru digital...
Nikon Df...
Diafragma ca mijloc de expr...
Pentax, the real thing...
Total Resurse
Fotografi (1)
FotoCluburi (8)
Service-uri (6)
Sali expozitie (1)
Facultati (7)
Ultimele Discutii
Anul cometei? - Cosmin Mu...
Resurse noi...
Sabina...
De Paște...
Naveta - Cosmin Munteanu...
© Fotomozaic.ro 2022 Termeni si conditii