index
Toate Articolele
Personal (109)
Eseuri (69)
Opinii (8)
Reportaje (75)
Locuri (136)
Mogosa - Maramures
© Viorel Sabo     2012-01-09 Categoria: Articole \ Toate

Iarna asta, cel putin pana acum, mi-am facut pofta de zapada intr-un singur loc... acasa... la Baia Mare si nu in oras ci la cativa kilometri de oras, la Mogosa. Mai putin de 20km...

Cum mergi catre Sighetul Marmatiei, prin pasul Gutai, inainte sa ajungi la mormantul lui Pintea Viteazul, se face un drum la dreapta care urca la Suior, statiune destul de cunoscuta de schiorii de prin partea locului. Nu stiu cat de calcata mai e acum odata cu deschiderea partiei de la Cavnic insa am mai vazut lume urcand/coborand.

In fine...

Ca sa nu ne indepartam de subiect...

Mogosa se afla pe acest drum, undeva inainte de a ajunge la Suior. Se face tot un drum la dreapta, drum mai rau nitel insa tot accesibil cu masina. Parcare gasiti sus.

Ce se gaseste la Mogosa? Se gaseste un lac, lacul Bodi (fara vreo legatura) care vara este o mare piscina iar iarna daca ingheata iar gheata este suficient de groasa, devine un patinoar la fel de mare ca si piscina din timpul verii. Asa era cand eram eu june si urcam cu bitza la o baie, cel putin vara. Iarna mai rar am urcat.

Exista si un telescaun care te duce sus pana la 1246m de unde vara vezi pe vreme buna multe din localitatile din imprejur sau iarna la capatul partiei ca sa-ti dai drumul in jos. Partia, nefiind un schior si astfel nu pot sa o apreciez, nu pare foarte bine intretinuta, cel putin asa am auzit schiori vorbind. Poate de asta prefera ei Cavnicul si Suiorul.

Mai exista si o cabana la care n-am stat in veci si nici nu va pot spune din auzite cum e. Are un barulet, un restaurant si evident camere de inchiriat.

Asa ca am postat cateva imagini de-acolo si pentru ca mi-am adus aminte ca mai am unele facute primavara am scormonit dupa ele si am pus si din alt anotimp.

Astfel, daca sunteti prin zona, si vreti sa faceti un popas, sau o baie vara sau... sau... nu ezitati, cred ca o sa va placa.
© Viorel Sabo     2012-01-09
Toate drepturile asupra articolului apartin autorului. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a ilustratiilor din aceasta pagina este posibila numai cu acordul prealabil scris al autorului. Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.
Vizionari 7208
Autor Vizualizeaza profil
Articole ale acestui autor Afiseaza
Galeria de imagini a acestui autor Afiseaza
Evalueaza articolul Lasa un comentariu
Ultimele Articole
Stufărișul de la ...
Februarie 2023...
Anul cometei?...
Alb-negru la patrat...
Naveta...
Ultimele Tutoriale
"G" ! it is a Canon !...
Exponometru digital...
Nikon Df...
Diafragma ca mijloc de expr...
Pentax, the real thing...
Total Resurse
Fotografi (1)
FotoCluburi (8)
Service-uri (6)
Sali expozitie (1)
Facultati (7)
Ultimele Discutii
(A fost odata) DPReview...
Jazz...
Stufărișul de l...
Februarie 2023 - Emil Lup...
Anul cometei? - Cosmin Mu...
© Fotomozaic.ro 2023 Termeni si conditii