Prima pagina

Forum Fotomozaic / Service Minolta hi-Matic 9

Forum Fotomozaic

You are not logged in.

#1 18-01-2007 13:17:46

anarhistu
Semi-incepator
From: Cluj
Registered: 09-12-2006
Posts: 656
Website

Service Minolta hi-Matic 9

Salut,

Am un Minolta Hi-Matic 9 din '67 si acum m-au apucat balariile sa il repar.

Problema principala e ca shutterul nu respecta timpii de expunere dati, probabil din cauza ungerii gresite a lamelelor orsmth.Se deschide in timpul cerut, si la inchidere incetineste, intampina rezistenta.

Mai sunt si alte probleme minore, gen nealinierea inellor pe obiectiv,etc..

Stie cineva pe cineva de incredere in Romania, sau are cineva vreun link de service manual pt asa ceva, in ideea ca l-as desface eu sa vad ce e acolo.

Vreun sfat la ungerea lamelelor shutterului? (Se vede clar ca au o subst pe ele care devine vascoasa la scaderea temperaturii si incetineste timpii destul de serios.

Nu vreau sa masoare, sa sincronizeze blitz si alte prostii, doar sa curat shutterul vietii sa pot face poze cu el.

In ideea ca in vitrina poate f bine sa stea si in stare foobar , nu ar strica un service care ar putea face ceva, sau un manual de servis.

OT:Zeno al nostru a zis 1.5 mil.Mda.

Offline

 

#2 23-01-2007 22:46:40

docman2
nebunu furios
Registered: 06-12-2006
Posts: 1036
Website

Re: Service Minolta hi-Matic 9

ideea este ca NU trebuie sa aiba jeg pe lamele ca sa faca timpii.

Problema e una destul de raspandita. Helicoidul care face focusul are o vaselina pe el. In timp vaselina ori se intareste (cazul rusesc) ori devine ulei, migrand in toate partile obiectivului/aparatului.
Solutia este o desfacere si o curatare cu ceva degresant. Iei de la ggl niste lichid de bricheta zippo. Vezi sa nu iti de-bruneze lamelele (faci un test intr-un colt cu un betisor).

Din experienta un compact cu compur nu e usor de desfacut. Incearca insa ca n-ai de pierdut prea mult. Iti trebuie niste scule putin adaptate. Adica ti-ar trebui un spanner wrench (nu stiu termenul). La nevoie merge si un subler. Niste surubelnite fine (preferabil nu chinezesti). Si penseta de dentist. Bete de urechi si alcool tehnic. Zippo de mai sus. O para de suflat. Si obligatoriu rabdare. La nevoie daca te blochezi, intreaba pe parcurs, cu imagini.  Am reparat tele-work un zenit si a "marturisit" pana la urma.

http://www.kyphoto.com/classics/forum/m … 1167988661

Offline

 

#3 23-01-2007 22:47:18

docman2
nebunu furios
Registered: 06-12-2006
Posts: 1036
Website

Re: Service Minolta hi-Matic 9

ah, btw, va aparea sectiune de reparatii pe site. Am prea multe imagini ca sa nu se duca mai departe niste cunostinte din domeniu.

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson