Prima pagina

Forum Fotomozaic / Rolleiflex 3.5 F defect

Forum Fotomozaic

You are not logged in.

#1 23-01-2007 22:41:18

raduburcea
Boboc
Registered: 23-01-2007
Posts: 1

Rolleiflex 3.5 F defect

Am cumparat un Rolleiflex 3.5F TLR. Fie e blocat complet deci nu mai pot nici arma fie totusi il armez, dar butonul de declansare este blocat tot timpul. Totusi daca pot sa-l armez declanseaza la un moment dat in timpul armarii si merg si timpii mai mici de 1 sec, restul nu. Imi puteti da un sfat despre ce as putea sa-i fac? Am un manual de reparatii insa nu am incercat sa-l desfac si sa ma bag in el pana nu-l citesc cu atentie si mai aflu vreun sfat de la cineva care stie eventual care ar putea fi defectul.
Va multumesc anticipat.
Radu

Offline

 

#2 23-01-2007 22:53:25

docman2
nebunu furios
Registered: 06-12-2006
Posts: 1036
Website

Re: Rolleiflex 3.5 F defect

sa facem o verificare tehnica intai si intai.

1. Zi-mi te rog daca face toti timpii corect cand ii face. Adica daca in loc de 1 sec face 1/15. Asta imi zice daca e cuplajul bine pus.
2. daca ii pui o boaba de alcool pe declansator face selftimerul? Adica nici la selftimer nu declanseaza? Selftimerul se armeaza odata cu obturatorul (fiind o parte din ansamblul din fata, nu de transport film) sau la fel face figura?
3. filmul este avansat corect? Poti verifica cu un film folosit deja, tragi urme cu creionul pe el.
4. Focusul de infinit il face (adica daca l-a desfacut cineva inainte). Are joc partea din fata a cadrului care tine ambele obiective? Prezinta lovituri?
5. Indicatorul de DOF de pe maneta de focusare merge?
6. Exponometrul mai zice ceva (mai exista?)?


intai lamurim partile de mai sus. De desfacut mi-e clar ca-l desfaci. Te previn ca e un aparat f greu de desfacut (mai ales partea de DOF preview, care e extrem de sensibila) si f greu de aliniat ca paralelitate (ai 4 saibe duble care-ti decid planul de focus, vezi sa nu le amesteci).  Daca vrei, putem face treaba step by step. Mai desfaci, mai pui o imagine cand te blochezi. Nu fortezi nimic. Sincer daca te depaseste treaba du-l la cineva care se pricepe (sau pune-l pachet pana in Franta). E minutios de lucrat la el si daca te inhami, te inhami cu rabdare first of all.

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson