Prima pagina

Forum Fotomozaic / Evenimente la Cluj în Luna Fotografiei din Romania

Forum Fotomozaic

You are not logged in.

#1 09-01-2012 09:23:44

ArtImageCluj
Boboc
Registered: 26-10-2011
Posts: 4

Evenimente la Cluj în Luna Fotografiei din Romania

http://art-image.ro/eveniment.php?lang= … mentId=143

ASOCIAŢIA ARTIMAGE vă invită la

VERNISAJUL SALONULUI ANIVERSAR INTERNAŢIONAL "CAROL POP DE SZATHMARI, 200"

şi la o serie de evenimente fotografice organizate în cadrul

FESTIVALULUI NAŢIONAL "LUNA FOTOGRAFIEI DIN ROMÂNIA"

Anul 2012 debutează cu un eveniment fotografic deosebit, Bicentenarul Carol Pop de Szathmári, aniversând un mare pictor şi fotograf  român  născut pe meleagurile oraşului nostru  în data de 11 ianuarie 1812 (în casa cu nr.17 de pe actuala str. Iuliu Maniu).

Salonul aniversar, care-i poartă numele, organizat de către Asociaţia ArtImage din Cluj-Napoca în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj şi Casa de Cultură a Municipiului Cluj, sub înaltul patronaj al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică şi al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România va fi găzduit de către Muzeul de Artă din Cluj în intervalul 12-30 ianuarie 2012.

În anul 2002 Fotoclubul Napoca al Casei de Cultură a Municipiului Cluj,  Fotoclubul Universitatea şi Secţia Foto şi Prelucrare Computerizată a Imaginii din Universitatea de Artă şi Design Cluj Napoca au  iniţiat aniversarea prin saloane de fotografie a celui ce a fost unul dintre primii 10 mari fotografi ai Europei şi primul fotoreporter de război din lume, Carol Pop de Szathmári. Cele trei ediţii, 2002, 2004, 2006 au  adunat, la început, fotografi români şi pe urmă fotografi din toată lumea într-o sărbătoare a fotografiei. Sistat în 2008 din lipsă de resurse,  salonul se reia astăzi sub înalte auspicii şi cu o participare internaţională de excepţie.

Juriul, format din personalităţi internaţionale, a selectat din cele 1400 de lucrări alb-negru şi color participante, trimise de către 191 autori din 31 de ţări, un număr de 200 lucrări realizate de către 94 autori din 25 de ţări. Lucrările acceptate vor fi prezentate în expoziţie precum şi în catalogul aniversar  realizat cu acest prilej de către Asociaţia ArtImage din Cluj-Napoca atât sub formă tipărită cât şi digitală.

Salonul va fi vernisat în data de 12 ianuarie 2012, ora 18.00, în prezenţa Domnului Kelemen Hunor, Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional din România, a Domnului Alin Tişe, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj precum şi a personalităţilor administrative şi cultural- artistice ale municipiului, invitaţi din ţară şi străinătate. Cu acest prilej vor fi înmânate cele 32 premii şi distincţii incluzând Marele Trofeu Carol Pop de Szathmári, 200, acordat de către Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca  şi  Marele Trofeu ArtImage Cluj-Napoca, originale,  realizate de către Mihai  Lupşe, studentul  la Facultatea de  Arhitectură şi Urbanism din Cluj.

Efortul deosebit, uman, material şi financiar al Asociaţiei ArtImage din Cluj Napoca a fost susţinut de sponsori printre care se cuvine să amintim Banca Transilvania ca sponsor principal, TCI Cluj, Dumas Cluj, Bootsvania Cluj, ISDC Cluj, Sepcral Cluj, Coramet Cluj, Pretext Advertising Cluj, Aquaserv Tg.Mures, RxAtelier Bucureşti şi alţii.

Luna ianuarie este Luna fotografiei din România, iniţiată de către Asociaţia Artiştilor Fotografi din România şi declarată oficial în 2010 când s-a desfăşurat sub formă de Festival Naţional. Anul acesta evenimentul debutează la Cluj-Napoca cu un program fotografic complex  care se desfăşoară pe tot teritoriul României,  în parteneriat cu AAFR. Clujul, care pe drept este capitala fotografiei, în acest an  va găzdui o serie de evenimente fotografice majore  organizate atât de către  Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca cât şi a celorlalte formţiuni fotografice clujene.

Se cuvine să amintim că:
În 10 ianuarie ora 18.00 la Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga”, sediul central din Cluj va fi vernisată o expoziţie  fotografică documentară “Carol Pop de Szathmári, pictor şi fotograf”  realizată de către  dr.ing. Marian Iancău şi  Roxana Cosma (ArtImage);

În 11 ianuarie la ora 17.00  la Şcoala Populară de Arte “Tudor Jarda” din Cluj-Napoca , srt. Fabricii de Zahăr nr.51, va fi deschisă oficial Galeria fotografică  “Carol Pop de Szathmári” cu expoziţia “Reportaj… la cald”,  realizată de către  membrii ArtImage, precum şi un program artistic oferit de cursanţii şcolii;

Iar din 13 ianuarie, în fiecare zi, în diverse locuri din Cluj, va avea loc câte un eveniment fotografic.

Vă invităm aşadar să fiţi alături de sărbătoarea fotografiei clujene şi nu numai!

Offline

 

#2 30-01-2012 22:29:44

robotwolf
Posesor de trepied
From: Cluj, Romania
Registered: 02-02-2007
Posts: 144
Website

Re: Evenimente la Cluj în Luna Fotografiei din Romania

Am fost si am vazut expozitia de la Muzeul de Arta.
Printre multe HDR-uri si clisee cu mosi barbosi si babe stirbe am gasit si imagini deosebite, care mi-au placut.
De ex. lucrarile expuse de Henry Ho (Hong Kong)
e.g. http://photograpple.wordpress.com/2011/ … enry-ho-2/
sau unele expuse de Gheorghe Petrila ( http://www.aafro.ro/membri/gheorghe-vas … ortofoliu/ ).
Au fost acordate premii de FIAP, Art Image si AAFR. Nu stiu cine a fost in juriu la primele doua organizatii, de au premiat numai HDR-uri sad
AAFR a dat premii la imagini care mi-au placut, e.g. locul I pt un nud impecabil al unui fotograf englez.

Felicitari organizatorilor, cred ca nu le-a fost usor.

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson