Prima pagina

Forum Fotomozaic / Probleme existentiale...

Forum Fotomozaic

You are not logged in.

#1 10-09-2007 10:47:48

jollyroger
Turist japonez
Registered: 07-09-2007
Posts: 30

Probleme existentiale...

Buna ziua la toata lumea (al doilea post pe forum, primul topic, ptiu, sunt emotionat)

(Multi dintre voi ma cunoasteti si de prin alte parti asa ca sar peste chestii de genu cine sunt, ce vreau, de ce vreau etc)
Ma chinuie de ceva timp o problema "existentiala" legata de critica fotografiilor. Am intalnit cazuri in care un om a postat o poza, alt om a comentat-o si primul om a raspuns ceva de genu "dar ce un portofoliu la tine vad ? ai facut mai bune ?" (ma rog nu cuvintele astea, dar asta era ideea)
Intrebarea este... oare un critic de film are oscaruri pentru regie ? Oare un critic de fotografie (chiar daca marunt, pe un forum) trebuie sa aiba N expozitii la activ si tot atatea premii ca fotograf ? Nu este critica ceva subiectiv ? De unde atatea "ai orizontul in centru", "ai fire in poza"... De unde "poza ta e ratata, nu spune nimica" ? Poate spune altuia...

In fine, simt ca e locul potrivit pentru aceasta discutie wink...

Offline

 

#2 10-09-2007 11:12:18

docman2
nebunu furios
Registered: 06-12-2006
Posts: 1037
Website

Re: Probleme existentiale...

evident nu.
In general criticii de film sunt multi dintre ei niste regizori ratati.

Daca te referi la scandalurile pe alte forumuri, problema era perfect legata de faptul ca unii nici macar interesul de a declansa nu-l mai au.
Prefera sa pipaie un obiectiv si sa fie fericiti smile

Offline

 

#3 10-09-2007 11:13:16

hollow
crizat mondial
From: Wonderland
Registered: 07-12-2006
Posts: 565

Re: Probleme existentiale...

da un protofoliu la tine unde se poate vedea ?



smile)


asta tine oarecum tot de problema cu "mai mare, mai groasa" (poza, da)...

Offline

 

#4 10-09-2007 11:21:03

jollyroger
Turist japonez
Registered: 07-09-2007
Posts: 30

Re: Probleme existentiale...

hollow wrote:

da un protofoliu la tine unde se poate vedea ? smile)

Nicaieri. Din cand in cand mai postez pe undeva vreo poza care mi se pare ca merita si care imi place mie. Nu mi-am facut un "loc online" din lipsa de timp si... material smile.

@docman - nu ma refer la discutiile de pe alte forumuri sau la pasionatii de tehnica. Cazul descris de mine l-am intalnit in mai multe locuri si n-are nici o legatura cu "lensofilii".

Offline

 

#5 10-09-2007 11:27:01

hollow
crizat mondial
From: Wonderland
Registered: 07-12-2006
Posts: 565

Re: Probleme existentiale...

Hai domne.
Sper ca ai sesizat tonul.

Ma repet. Tine de mai mare, mai...
Tine de parerea de a detine adevarul absolut.
Tine de lipsa de toleranta.

Fotografia nu mai e perceputa ca "scriere cu lumina" din cauza ca sunt din ce in ce mai multi pseudospecialisti. Care nu privesc o imagine ce pe ceva ce le-ar bucura sufletul (sau l'ar intrista, sau l-ar lasa indiferent) ci ca pe ceva ce trebuie trecut prin canoane de genul "e 1/3 ?, vai dar e arsa, vai dar ai orizontul inclinat cu 0,5 grade" si-asa mai departe.

Stim foarte bine ca intr-un fel sau altul am aplicat fiecare canoanele astea fiecare la timpul lui.
Acum, unii merg inainte, altii raman intepeniti in fixisme. Ofticati poate atunci cand privesc un portret al lui McCurry ca n-au posibilitatea sa-i argumenteze ca "ochii nu sunt in focus"...

Offline

 

#6 10-09-2007 11:28:05

docman2
nebunu furios
Registered: 06-12-2006
Posts: 1037
Website

Re: Probleme existentiale...

Jolly, daca ar fi sa stau dupa mintea mea sa gasesc o poza personala sa-mi placa, pai sincer inca as mai cauta.
Hai cu incredere, nu neaparat cu titlul de "operele mele" ci mai degraba cu "evolutia mea".

Daca-i vezi lui hollow imaginile de la inceput cu compacta te crucesti. Cert este ca a avut perseverenta si curajul sa nu ii fie jena.
Nu avea teama ca sincer nu da nimeni. Cel putin nu pe forumul asta smile

Offline

 

#7 10-09-2007 14:11:18

micutzu
Moderator
Registered: 08-12-2006
Posts: 415

Re: Probleme existentiale...

Vorbim de fotografie pe aici, drept pasiune (cu cateva exceptii, in sfarsit).

Pasiunea e menita sa-ti faca viata mai frumoasa, sa cunosti oameni noi, sa vezi altfel lumea.

Nu stiu de ce, intr-adevar, fotografia ca pasiune naste scandaluri de neinteles, inclusiv pe unele forumuri.  Eu, ca fost filatelist si navomodelist, nu am intilnmit in pasiunile alea atata incrancenare in oameni.

Trecand dincolo de partea "moralizataore" a discutiei, chiar ca ar fi interesant sa (ne) intrebam de ce fotografia naste asemenea... sa le spunem... pasiuni exagerate in unii oameni.


Cat priveste comentarea, noi pe aici (cei mai multi, nu toti), ca amatori, consider ca avem o datorie prieteenasca (daca nu e prea mult spus) sa comentam ce posteaza ceilalti.  Comentat cred ca nu inseamana "calificat" (adica bun-rau) ci pur si simplu spus parerea (mai buna, mai rea, mai in gluma, in sfarsit).

Sincer, mie nu imi place Michelangelo absolut deloc, dar nu cred ca i-as spune vreodata ca nu vad unde-i opera de arta in ce-a facut. Sigur insa ca i-as zice: "Nu vad ratiunea contorsionarii sfantului ala asa. Te-ai gindit sa-l incadrezi mai la stanga de turala aia?" :-))))).

Offline

 

#8 10-09-2007 14:58:23

robotwolf
Posesor de trepied
From: Cluj, Romania
Registered: 02-02-2007
Posts: 146
Website

Re: Probleme existentiale...

Mie mi se pare normal sa vrei sa stii cate ceva despre cel care iti comenteaza pozele.
Ca o analogie: parca una e sa-ti zica "Esti bun" proful de mate de la facultate sau copilul de-a cincea din vecini pe care l-ai ajutat odata la o tema.

Offline

 

#9 10-09-2007 15:14:44

micutzu
Moderator
Registered: 08-12-2006
Posts: 415

Re: Probleme existentiale...

@robot
ai dreptate, dar cred ca orice parere e utila, din partea oricui, cu conditia sa fie argumentata. Sigur unii prefera sa spuna "esti bun/ nu esti bun" si, intr-adevar conteaza cine face respectiva calificare. Doar ca eu sunt impotriva unei calificari, indiferent de cine o face, pentru ca, repet, e vorba de o pasiune.

De exmplu, eu am jucat multi ani bridge fara sa am talent la asta, dar ma distra si-mi placea. Nu mi-ar fi cazut bine sa-mi spuna cineva ca eram cam afon la asta (desi, crede-ma, eram perfect constient de limitele mele).

Cred ca problema se pune intr-adevar foarte serios in momentul in care pasiunea devine meserie. Atunci, da, critica si evaluare, in general, as zice ca trebuie sa fie extrem de dure - e vorba de cariera unui om, nu? Si da, atunci nu mai apelezi la "copilul din vecini" cum spui tu, ci la "profesorul universitar).

Offline

 

#10 10-09-2007 15:27:44

jollyroger
Turist japonez
Registered: 07-09-2007
Posts: 30

Re: Probleme existentiale...

micutzu wrote:

@robot
Cred ca problema se pune intr-adevar foarte serios in momentul in care pasiunea devine meserie [...]

Cred ca atunci deja se depasesc limitele unei critici de pe un forum. Pentru un profesionist cred ca unitatea de masura a "cat de bun este" o reprezinta suma din contul bancar.

Pentru mine este spinoasa problema. Pe de o parte au dreptate cei care zic "hei, ia sa vad poza ta, cine esti tu sa-mi comentezi mie pozele. Vai ce poze naspa ai, la ale tale nu te uiti". Pe de alta parte, cum am mai zis, nu trebuie sa fii premiat la oscar sa scrii o critica de film (dincolo de ce a zis docman lol).
Ma rog, cred ca este o atitudine umana cea cu "dar ia sa vad ce poze iti dau dreptul sa vorbesti asa de capodoperele mele", desi nu neaparat un bun fotograf este si un bun critic. El este invatat sa vada lucrurile in felul lui...

Offline

 

#11 10-09-2007 16:08:55

docman2
nebunu furios
Registered: 06-12-2006
Posts: 1037
Website

Re: Probleme existentiale...

jollyroger wrote:

[...] desi nu neaparat un bun fotograf este si un bun critic. El este invatat sa vada lucrurile in felul lui...

de-asta in general imi tin de multe ori gura.
Multa lume se supara ca nu comentez si imaginile lor.

In general prefer sa nu dau cu batul in cineva ci atunci cand il inteleg sa incerc sa-l ajut.
Multi insa (asta e boala grava) pur si simplu incep:
"jenant. Lasa-te"
"ar trebui sa-ti iei si tu un aparat mai acatarii"
"lasa-neeeeee lasa-neeeeeeee"

etc.

Astea sunt magarii.
Prefer o regula simpla: nu inteleg imaginea (imi lipsesc cunostintele vizuale sa o judec) sau nu imi place, prefer sa tac.

Offline

 

#12 10-09-2007 16:55:20

amelie
martian
From: Bucuresti
Registered: 14-12-2006
Posts: 247

Re: Probleme existentiale...

jollyroger, ma bucur sa te reintalnesc!  smile

pentru mine parerea altora conteaza indiferent de cat de buni fotografi sunt ei... pe de alta parte o parere oricat de avizata nu ma va face sa-mi schimb punctul de vedere decat daca e sustinuta de argumente care sa ma convinga. daca cineva imi zice "poza ta e naspa" asta ma poate intrista dar nu o sa mi se para ca poza respectiva e urata doar pentru ca lui X nu-i place.

in fond comentariile altora imi arata cum/ce vad ei la imaginea respectiva, deci imi ofera un punct de vedere exterior, nu neaparat mai obiectiv (in masura in care poate exista obiectivitate in fotografie) sau mai "profi".
atunci cand comentez negativ o fotografie incerc la randul meu sa-mi argumentez comentariul, fara sa am oretentia ca eu fac mai bine .

si nu ma straduiesc sa comentez negativ decat daca fotografia are totusi ceva potential... chiar si-asa mi s-a intamplat sa provoc reactii penibile (unii oameni inca nu sunt suficient de maturi incat sa accepte ca nu e posibil ca o fotografie sa placa tuturor...)


micutzu wrote:

Trecand dincolo de partea "moralizataore" a discutiei, chiar ca ar fi interesant sa (ne) intrebam de ce fotografia naste asemenea... sa le spunem... pasiuni exagerate in unii oameni.

cred ca e vorba de orgoliu sau, cum zicea Noica undeva, de instinctul lui "a avea dreptate"...

unii posteaza fotografii pe forumuri ca sa fie criticati si sa invete ceva din asta, asumandu-si si constientizand faptul ca acele critici nu vor fi intotdeauna cele mai avizate/cele mai binevoitoare, etc.

altii vor sa fie laudati, asteapta ca lumea sa le considere fotografiile arta pura, si sunt dezamagiti daca primesc vreo critica.

Offline

 

#13 11-09-2007 13:31:20

micutzu
Moderator
Registered: 08-12-2006
Posts: 415

Re: Probleme existentiale...

@amelie- asa-i.

@doc- Ma bucur ca discutia asta (topicul) e de fapt pur teoretica, pentru ca eu unul cel putin nu am vazut pana acum pe forumul asta pareri de genul "lasta-te ba de fotografie!" etc.

Pacat ca nu e si un club pe langa forum... :-(((. Dar cred ca ii va veni vremea...

Offline

 

#14 11-09-2007 15:37:39

Tzitzi
Posesor de trepied
From: Bucuresti-Africa-Bucuresti
Registered: 12-12-2006
Posts: 124

Re: Probleme existentiale...

docman2 wrote:

de-asta in general imi tin de multe ori gura.
Multa lume se supara ca nu comentez si imaginile lor.

In general prefer sa nu dau cu batul in cineva ci atunci cand il inteleg sa incerc sa-l ajut.
Multi insa (asta e boala grava) pur si simplu incep:
"jenant. Lasa-te"
"ar trebui sa-ti iei si tu un aparat mai acatarii"
"lasa-neeeeee lasa-neeeeeeee"

etc.

Astea sunt magarii.
Prefer o regula simpla: nu inteleg imaginea (imi lipsesc cunostintele vizuale sa o judec) sau nu imi place, prefer sa tac.

Salut!

Ieri mi s-a intamplat si mie un lucru care ma lasat tablou....
Postam pe un forum, nu dau nume doar daca vreti voi neaparat, exact imaginea care am v-am prezentat-o aici sapt asta...si citez: "cristi, incerca sa fi selectiv si sa nu postezi toate trompetele de poze..inteleg eu ca e un subiect indedit..dar deloc deajuns pt situl; asta.sincer..". Si mai spunandu-mi cum a ajuns administratorul sa imi dea rank....stergand dupa aceea.
Si cam aceasta remarca este predominanta pe acel forum....
Precizez ca nu ma cred vreun mare artist si nu consider ca daca sunt unde sunt trebuie sa se aplece lumea in fata mea...dar sincer am postat cam 5 imagini, din vreo 30 de aici, din Africa...pe mine nu m-a intimidat cu nimica...dar pe altcineva l-ar descuraja destul de mult sa se gandeasca la acesti filozofi cand pun aparatul la ochi...
Nu ma deranjeaza daca el se recunoaste si pe forumul acesta...s-au daca contraataca...desi nu cred ca este si aici.
Pur si simplu asta nu e o atitudine...
Si discutia a continuat urmand, la cererea mea, sa imi spuna de ce nu este trompeta cadrul acela...
Sincer, nu cred ca o sa mai postez, in alta parte, doar din singurul motiv ca nu merita...

Numai bine!!

Offline

 

#15 11-09-2007 15:42:22

docman2
nebunu furios
Registered: 06-12-2006
Posts: 1037
Website

Re: Probleme existentiale...

zi-ne numele...
Capul lui motzoc vrem big_smile!!!

serios acum, eu asa ceva n-am de gand sa las aici sa se intample.
Violenta verbala si frustrarile (imi aduc aminte efectiv cu groaza cand conduceam prin tara si toti descreieratii isi deversau violenta si frustrarile pe strada), omniprezente (de ce naiba??? scuzati limbajul) in ultimul deceniu in tara n-au ce cauta aici.

Taiem la degetele. Harsht harsht wink

Offline

 

#16 11-09-2007 15:44:53

jollyroger
Turist japonez
Registered: 07-09-2007
Posts: 30

Re: Probleme existentiale...

@tzitzi - Neplacut comentariul dar destul de des intalnita atitudinea. E clar ca nu poti sa faci nimica in gustu omului, dar putea sa fie mai diplomat smile
In opinia mea nimeni nu e o autoritate atat de mare sa zica "imaginea asta este buna" sau "imaginea asta este proasta". Interpretarea e prea subiectiva, starile difera de la receptor la receptor, cromatica poate fi pe placul unuia sau nu din simplul motiv ca "nu-i place rosu" sau "iubeste verdele"... Doar ca nu se incadreaza intre niste "principii" de fotocompozitie (termenul l-am gasit aseara intr-o carte de-a lui Eugen Iarovici, recomand cu caldura) nu inseamna ca e o imagine proasta.

Offline

 

#17 11-09-2007 15:49:26

micutzu
Moderator
Registered: 08-12-2006
Posts: 415

Re: Probleme existentiale...

@tzitzi- mai omule, nu cred ca merita atata efort si bataie de cap. Asa, si pe strada sunt tot felul de oameni necivilizati, ce sa le faci- sa-i stringi de gat?

Pe de alta parte, cum ras-spuneam, forumurile astea sunt pentru pasionati, sa schimbe idei, remarci etc. Daca nu te simti bine acolo unde ai spus, poate ca ideea de a nu mai posta acolo e singura viabila, tu stii.

Depinde si daca nu cumva e doar un accident. Si eu, spre rusinea mea, am scris odata un post foarte rautacios la adresa cuiva. Sigur, eram obosit, chinuit etc. Asta nu ma indreptatea sa fiu rau. Am vrut a doua zi sa-mi cer scuze, dar raul fusese facut, omul era (pe buna dreptate suparat). Dar a fost un acident (sper...:-)).

Si invers e valabil: odata am facut o gluma cu cineva si, zdrang omul nu m-a inteles si m-a luat la ... Am incercat sa ma explic, pana la urma totul a fost in ordine. Fusesem doar gresit inteles, nu a fost nici o porblema.

Eu te rog sa mai postezi "africane". Nu-i vorba de exotism, ci de fotografie. in definitiv, esti in Afrika, ce ar vrea oamenii, poze cu eskimoshi??!!!

Offline

 

#18 11-09-2007 15:55:47

Tzitzi
Posesor de trepied
From: Bucuresti-Africa-Bucuresti
Registered: 12-12-2006
Posts: 124

Re: Probleme existentiale...

Exact asta si spun...nu vreau sa mi se laude pozele...vai artistule! exceptionale! felicitari!....
Dar nu sa incepi cu jigniri si cu tot felul de panarame verbale...

Nu zic ca trebuia sa taca omul respectiv...dar sa spuna o parere pertinenta si lipsita de jignirea criticului expert...

El a continuat sa imi spuna si motivele....printre gramatica de rahat:
cristi V

DSC_5224w.jpg

asa nu ! de ce:

1. fundal total inadecvat. cerul putea fi mai frumos..delimitarea teren-cer foarte nasoala
2. inacadrarea subiectului nereusita. puteai ori sa te ridici pe ceva ori sa te asezi pe vine si sa tragi cadrul
4. cromatica fada.faceai mult mai bine daca trageai cadrul bw
5. trebuia evidentiat clar copilul din brate si expresivitatea acestuia nu oala..asa cum tu ai facut.
6. nu ai redat si nu ai profitat de fel de atmosfera, culoare locala, etc.
7. mesaj..?! canci
8. titlu ?? sa nu ai inspiratie ?

e pur si simplu un cadru tras la nimereala cu un aparat oleac mai bunicel

si la noi femeie poarta fel de fel de vase pe cap..da vad ca romincele nu sunt subiecti interesanti de fotografie.
.

Deci....ce spuneti?big_smile

Offline

 

#19 11-09-2007 15:58:58

docman2
nebunu furios
Registered: 06-12-2006
Posts: 1037
Website

Re: Probleme existentiale...

dom'le eu zic asa:
paharul e jumatate plin. Omul s-a straduit vreo 2 minute sa scrie ceva.
Eu bat destul de repede zic eu si ca sa scriu toate cuvintele alea ii ia totusi un minut.
Cu privit, cu click submit, s-au dus 2 minute.

Ca atat a stiut el? Pai sincer pe undeva ce s-a mai scris mai sus e corect.
Trebuie sa ai intelegerea sa cerni ce e mai bun intre ce ti se scrie. Ce a zis omul, formulat complet altfel cred ca te-ar fi ajutat foarte mult.

Incearca sa extragi ideile principale, lasa complet forma deoparte si cred ca esti castigat.

Offline

 

#20 11-09-2007 16:00:25

Tzitzi
Posesor de trepied
From: Bucuresti-Africa-Bucuresti
Registered: 12-12-2006
Posts: 124

Re: Probleme existentiale...

micutzu wrote:

Eu te rog sa mai postezi "africane". Nu-i vorba de exotism, ci de fotografie. in definitiv, esti in Afrika, ce ar vrea oamenii, poze cu eskimoshi??!!!

lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol TARE RAU!!!!!!!
Pai initial la "candidatura" am vrut sa nu para ca vin numai cu poze de aici...si exact prin ineditul african sa ii dau pe spate:)

Offline

 

#21 11-09-2007 16:12:34

Tzitzi
Posesor de trepied
From: Bucuresti-Africa-Bucuresti
Registered: 12-12-2006
Posts: 124

Re: Probleme existentiale...

docman2 wrote:

dom'le eu zic asa:
paharul e jumatate plin. Omul s-a straduit vreo 2 minute sa scrie ceva.
Eu bat destul de repede zic eu si ca sa scriu toate cuvintele alea ii ia totusi un minut.
Cu privit, cu click submit, s-au dus 2 minute.

Ca atat a stiut el? Pai sincer pe undeva ce s-a mai scris mai sus e corect.
Trebuie sa ai intelegerea sa cerni ce e mai bun intre ce ti se scrie. Ce a zis omul, formulat complet altfel cred ca te-ar fi ajutat foarte mult.

Incearca sa extragi ideile principale, lasa complet forma deoparte si cred ca esti castigat.

Nu e vb ca scrie repede sau nu stiu cum...poate am ceva cu el acuma personal... lol ...dar nu am....
Dupa ce dai cu parul in balta...incepi si sa spui ce nu iti place...nu e pe gustul meu...

Dupa cum spui si tu, sunt foarte adevarate parerile lui...nu o consider o poza perfecta, bune, senzationala, etc...dar nu tre sa te comporti asa...am primit exact raspunsul care il stiam si eu...
Hai sa lasam balta subiectul asta....ca colcaie forumurile de asa ceva...
Exact de aceea am postat si continuarea mesajului ca sa vedeti ca intr-un final am primit explicatie...de aceea nu dau nici nume ca sa nu se creada ca e ceva personal...unii din forumustii de aici stiu, ca am ras impreuna de povestea asta...

P.S. si eu scriu foarte repede...nu ma uit la tastatura de obicei, dar corectez intr-o limita a bunului simt...
P.S.S.: eu cat crezi ca m-am chinuit sa postez pentru acceptul pe acel site? Iti spun eu...nu 2 minute...


L.E.: am postat si continuarea (adica raspunsul detaliat) chiar pentru a nu crede ca nu am primit si explicatia dorita de mine...si pentru a nu pleca ca o victima a sloganului "romanul se pricepe la toate".

Last edited by Tzitzi (11-09-2007 16:25:46)

Offline

 

#22 11-09-2007 16:30:46

jollyroger
Turist japonez
Registered: 07-09-2007
Posts: 30

Re: Probleme existentiale...

"forumurile astea sunt pentru pasionati, sa schimbe idei, remarci etc. " - asta mi-a amintit de un prieten fost fotograf care a zis ca forumurile sunt de ocolit. Tot ce faci pe forumuri e sa iti cultivi un ego pe care sa-l contrezi constant cu al altora. "The longer the lens - the longer the ego" (era englez). Surprinzator, avea dreptate. Daca a fotografia e doar un hobby care iti face placere, si daca a impartasi altora imaginile tale e ceva ce te "implineste" atitudini de genul celeia descrise sunt destul de demotivante.

Offline

 

#23 13-09-2007 16:13:25

micutzu
Moderator
Registered: 08-12-2006
Posts: 415

Re: Probleme existentiale...

Ei, forumuri de ocolit... Cluburi nu sunt, cercuri nu sunt, pasionatii sunt amplasati rar pe teritoriul tarii. Da' omu" e un animal social, ce sa-i faci. Asa, pe ideea asta, nu ar trebui sa ne suim in masina deloc (caci polueaza), nu ar trebui sa mancam carne deloc (animale omorate, eh...). etc.

Cu masura se fac toate, si forumul eu zic ca-i bun daca nu-l transformi in arena de lupta sau in loc unde sa-ti mangai "eul".

Si cred ca distanta fata de parerile rauvoitoare e iarasi buna.

Un intelept chinez a fost odata luat la injuraturi de inmvatacelul sau, pe care il antrenase zece ani. itnelepttul i-a spus; "Daca ii faci niste daruri unui om drag tie si acesta nu le primeste, ale cui sunt darurile?" "Ale celui care le-a facut" a raspuns invatacelul. "Atunci ia-ti darurile inapoi!" I-a zis inteleptul si si-a vazut de treaba...

Mai am si alte pilde, da nu mai aveti voi poze... (:-)))

Offline

 

#24 13-09-2007 18:14:59

sato
Pentaxar canonist
From: Galati
Registered: 07-12-2006
Posts: 92
Website

Re: Probleme existentiale...

sa mor eu daca am inteles pilda...

eu pe forumuri am dat de un capcaun care m-a chemat pe aicilea...so...

Last edited by sato (13-09-2007 18:15:15)

Offline

 

#25 13-09-2007 18:56:25

anarhistu
Semi-incepator
From: Cluj
Registered: 09-12-2006
Posts: 656
Website

Re: Probleme existentiale...

Hehe, discutii..... smile

Sincer, nu m-a atras niciodata ideea de a ma inscrie pe un site "elitist". E dreptul meu sa fac poze cum am kef, cum stiu sau nu stiu, si sa postez una pe saptamana sa mi-o maltrateze ceilalti smile
Ce inseamna un site elitist?

Trimite 5 poze, ne uitam la ele, si daca noua administratorilor (care stim fotografia mai bine decat toti utilizatorii) ne plac, te acceptam.
Daca eu am exact 5 poze bune, culmea? Si restul de 10 mii sunt degeaba. Am si eu un merit, ca am stiut sa le aleg pe alea bune, dar nu asta e ideea. smile)

Pe flickr poti sa stergi comentariile la propriile poze smile Aia e o chestie tare. Daca pur si simplu nu iti convine ce a comentat nujcare, l-ai sters, ai bifat acolo ca nu mai vrei sa il vezi pe fata pamantului, si s-a rezolvat smile)

Intr-o vreme oarecare mai demult cand aveam timp, ma gandeam sa folosesc noile tehnologii in domeniul recunoasterii formelor (apropo de face recognition wink ca sa scriu un script de comentat poze automat. E usor , trebe doar sa determine compozitia, pozitia subiectului, unghiul la care e orizontul, marimea subiectului in poza, obiectele care distrag atentia prin marime sau coloare, parazitii din marginea pozelor, geometria imaginilor, contrastul de coloare, zonele focalizate si nefocalicate si inca una-alta smile) . In cateva mii de linii de cod faci un soft care poate sa comenteze cam 90% din ce s-a comentat in ultimii 10 ani pe toate forumurile din Romania. wink.

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson