index
Toate Articolele
Personal (109)
Eseuri (69)
Opinii (8)
Reportaje (75)
Locuri (136)
Schimb de filme cinemarx.ro
© Matei Domnita     2009-04-07 Categoria: Articole \ Toate

Salutare tuturor,

Chiar dacă nu e un articol cu poze artistice în adevăratul sens al cuvântului, acest pseudo-reportaj dorește să prezinte un eveniment cel puțin interesant aflat la prima ediție la Cluj, care se dorește a se repeta și prin alte orașe.
Sper că nu e o problemă dacă fac reclamă. Dar evenimentul numit schimb de filme a fost organizat de cei de la www.cinemarx.ro, care au făcut tot posibilul ca această întâlnire să iasă bine.
Despre ce e vorba, pe scurt. Cinefilii din oraș se întâlnesc la o cafea/ceai/bere. Se vorbește despre filme, despre cinema, despre actori....și la final se schimbă câteva DVD-uri originale. Cine a dorit a venit cu DVD-uri, unele au fost primite de la ciei de la cinemarx, altele au fost aduse de utilizatori.

Și acum, evenimentul. La început lumea e mai timidă, fiecare dintre noi cunoștea 1-2 persoane din cei prezenți. Dar am făcut cunoștiință și ne-am apropiat pe măsură ce evenimentul s-a petrecut.Fiecare din cei care au adus DVD-uri le-au scos din genți pungi buzunare, și le-au pus pe masă lângă ei, pentru că nu știam cum va evolua evenimentul. fiind prima încercare nimeni (nici chiar organizatorii) nu știa cum se va derula schimbul.Lumea a început să discute, s-au abordat diverse subiecte și atmosfera s-a mai încălzit după un timp.


Fiecare am luat ce am dorit de la ospătarii din irish Pub. De la ceai, suc, bere... de toate. Organizatorii și-au notat detalii legate de eveniment (ce DVD-uri sunt, cine a participat, etc.) și am discutat împreună despre fiecare, despre preferințele în materie de filme...DVD-urile au fost puse pe masă și am decis să alegem la liber cine ce dorește. Cei de la cinemarx au adus câteva DVD-uri originale noi, pentru a încuraja schimburile. După cum se vede, s-au adus filme de toate genurile: clasice cum ar fi Vertigo, documentere despre Peru, desene animate, filme foarte cunoscute cum ar fi trilogia Stăpânul Inelelor și noutăți cum ar fi Hancock sau Pathology. Fiecare a avut ce alege, indiferent de preferințe.După prezentări discuțiile au evoluat și am trecut prin diverse subiecte variate, cum ar fi: filme pe care le-am recomanda oricui (evident), filme pe care nu le-am recomanda nimănui, violență în filme, pirateria în România și în străinătate, filme recente, cinematografie românească și filme horror sau filme care ne-au speriat. La filme romantice nu am ajuns, dar probabil că vom avea timp în alte ediții.
Oricum, mai aveam ce discuta multă vreme, dar am hotărât că e destul pentru atunci (ca să mai avem șși data viitoare altceva de discutat decât filmele din ultma lună).Pe final fiecare și-a ales dvd-uri din cele prezente. am hotărât că cea mai bună metodă e să nu facem schimb 1:1 ci să le punem împreună și să alegem fiecare de acolo. Ne-am ales fiecare ce a crezut sau a dorit.În concluzie, întâlnirea a fost un succes, și fiecare ne-am ales cu ceva de acolo. Cu filme noi, cu cunoștiințe noi, cu prieteni noi...și cu un tricou cu cinemarx. Care are o poveste nelegată de acest articol. Poate la comentarii.


© Matei Domnita     2009-04-07
Toate drepturile asupra articolului apartin autorului. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a ilustratiilor din aceasta pagina este posibila numai cu acordul prealabil scris al autorului. Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.
Vizionari 7296
Autor Vizualizeaza profil
Articole ale acestui autor Afiseaza
Galeria de imagini a acestui autor Afiseaza
Evalueaza articolul Lasa un comentariu
Ultimele Articole
Stufărișul de la ...
Februarie 2023...
Anul cometei?...
Alb-negru la patrat...
Naveta...
Ultimele Tutoriale
"G" ! it is a Canon !...
Exponometru digital...
Nikon Df...
Diafragma ca mijloc de expr...
Pentax, the real thing...
Total Resurse
Fotografi (1)
FotoCluburi (8)
Service-uri (6)
Sali expozitie (1)
Facultati (7)
Ultimele Discutii
The Naked Photographer...
(A fost odata) DPReview...
Jazz...
Stufărișul de l...
Februarie 2023 - Emil Lup...
© Fotomozaic.ro 2024 Termeni si conditii