index
Toate Articolele
Personal (109)
Eseuri (69)
Opinii (8)
Reportaje (75)
Locuri (136)
Zăpadă, ceață, nordic walking prin păduri
© Matei Domnita     2011-01-10 Categoria: Articole \ Toate

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă am ajuns și eu pe la Cluj īn jurul revelionului. Cum era o vreme excelentă īn dimineața de 30 dec 2010 am scos bețele de trekking, bocancii și aparatul foto la o plimbare prin zăpadă īn pădurea Făget. Las pozele să vorbească, dar am să dau un minim de detalii pe parcurs.

Combinații de zăpadă, soare și ceață. La marginea pădurii.Whiteout. Pentru cei ce nu cunosc acest fenomen meteolologic mai rar īntīlnit, whiteout este fenomenul īn care o combinație de factori meteorologici (īn cazul acesta zăpadă și ceață) fac linia orizontului și orice alte repere din jur să dispară. Fenomenul se īntīlnește des la munții īnalți, și mai poate să apară și īn cazul unui viscol puternic sau chiar īn cazul unei furtuni de nisip īn deșert. Multe accidente de alpinism s-au īntīmplat īn trecut datorită acestui fenomen, pentru că lipsa oricărui punct de reper determină omul să aprecieze greșit distanțele și poate cauza īntīrzieri sau evenimente neplăcute pe traseu.

Mai departe prezint cīteva din locurile cu care ne-am īntīlnit pe parcurs. O rīpă, un cer acoperit de nori la marginea pădurii...
Și la final, coborīrea prin ceață dar totuși cu soarele deasupra care se vedea și se simțea. apoi am coborīt prin pădure, am fotografiat mai multe jocuri cu linii sau cu lumini și umbre.Și fīntīna, pe care o fotografiez de cīte ori merg prin pădure pe jos sau cu bicicleta. Īn alb negru, de data asta e chiar monocrom nu doar o impresie ca īnainte.


Ieșirea din pădure, pozată cu compactul. Și ne vedem la următoarea zăpadă.

© Matei Domnita     2011-01-10
Toate drepturile asupra articolului apartin autorului. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a ilustratiilor din aceasta pagina este posibila numai cu acordul prealabil scris al autorului. Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.
Vizionari 6856
Autor Vizualizeaza profil
Articole ale acestui autor Afiseaza
Galeria de imagini a acestui autor Afiseaza
Evalueaza articolul Lasa un comentariu
Ultimele Articole
Stufărișul de la ...
Februarie 2023...
Anul cometei?...
Alb-negru la patrat...
Naveta...
Ultimele Tutoriale
"G" ! it is a Canon !...
Exponometru digital...
Nikon Df...
Diafragma ca mijloc de expr...
Pentax, the real thing...
Total Resurse
Fotografi (1)
FotoCluburi (8)
Service-uri (6)
Sali expozitie (1)
Facultati (7)
Ultimele Discutii
Pentax 17...
The Naked Photographer...
(A fost odata) DPReview...
Jazz...
Stufărișul de l...
© Fotomozaic.ro 2024 Termeni si conditii